Сливен. Новини от източника. Последни новини

“Музей в куфар” с изнесени беседи за Цветница, Лазаровден и Великден пред ученици в Градец

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди около 1 седмица | 117

“Музей в куфар” с изнесени беседи за Цветница, Лазаровден и Великден пред ученици в Градец

След посещението си в детска градина „Дъга“-Котел през месец март, Исторически музей- Котел и музейни експозиции- Жеравна продължават образователната си пътуваща инициатива “Музей в куфар”.

Инициативата беше представена днес пред ученици от 3а и 3б клас на ОУ ” Капитан Петър Пармаков”, с. Градец и техните класни ръководители и учители: Минка Иванова и Антония Николова и учители Иванка Димова и Николина Недкова.

Програмата премина под знака на предстоящите християнски празници Цветница, Лазаровден и Великден, а обредите и обичаите от котленско около тях, бяха представени от жеравненските музейни служители- Венета Люцканова, Стела Янкова и Магдалена Мавродиева.

Образователната програма “Цветница, Лазаровден и Великден- обреди и обичаи в котленско” беше представена с цел социализация на нематериалното наследство в Котленския край и насочена към малките ученици.

В края на срещата като мотивация за нови знания, музейните служители подариха на малчуганите 50 сборника с есета, посветени на Георги Раковски, с което предизвикаха техния възторг.

Община Котел

Снимки