Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище

, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")

Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) | България | преди 9 часа | 103

ОУ „Панайот Хитов“ зрелищно отбеляза Европейския ден на спорта в училище по инициатива BG „Бъди активен“

Дворът на най-старото сливенско училище, ОУ „Панайот Хитов“, закипя от енергия по повод Европейския ден на спорта в училище. Ученици, учители, родители и професионални спортисти за поредна година се включиха активно в популяризирането на физическото възпитание и спорта.

Нашето училище, като поддръжник на международната мрежа за устойчив спорт и екологични инициативи, се присъедини към кампанията на BG „Бъди активен“. Тази инициатива насърчава не само физическата активност, но и намаляването на употребата на еднократни артикули, рециклирането и разделното събиране на отпадъци.

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е събитие, което цели да стимулира физическата активност сред учениците чрез забавление и изпробване на нови спортове. Основната му мисия е да засили усещането за „принадлежност към училището“ и общността сред всички участници.

Екипът на ОУ „Панайот Хитов“ подготви разнообразна и вълнуваща програма, включваща демонстрации на различни видове спорт, като част от стремежа да мотивират учениците да открият своето любимо спортно занимание.

Празникът започна с приветствие от директора на училището, последвано от интензивна тренировка по Табата, водена от инструктора Виктория Апостолова.

Димитър Червенпеев, треньор на карате клуб „Сливен“, заедно с учениците Сюлейман Коруджиев и Самуил Стоев, демонстрираха техники по карате и важни умения за самозащита.

Милена Андонова, известен треньор по тенис, също беше сред гостите и с търпение показваше на децата основни удари в тениса.

Петър Ангелов от клуб „Атлас“ въведе учениците в света на щангите, като представи основни техники в този силов спорт.

Празникът продължи с подвижни игри за малките ученици (1-4 клас) и щафетни състезания за по-големите ученици 5-7 клас.

След спортните игри учениците се включиха в инициатива за разделно събиране на отпадъци, като почистиха двора на училището с идеята да се насърчи отговорното поведение на учениците за опазване на околната среда.

Кулминацията на деня беше футболната среща между отборите на ОУ „Панайот Хитов“ и СУ „Пейо Яворов“, където специален гост беше капитанът на ФК „Сливен“, Георги Георгиев. Той насърчи децата с важни съвети за футбола и ги мотивира да постигат победа чрез упоритост и постоянство.

Включително, група ученици и учители се включиха в йога упражнения, изпълнявайки "Слънчевия поздрав", с което демонстрираха важността на физическото и психическото равновесие.

Денят премина неусетно, изпълнен със спортни игри, забавление и много усмивки, подчертавайки важността на физическата активност и спорта в живота на нашите ученици.

Снимки

Файлове

 
110.64 ms. / 1.2 MB