Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

14 ученици от град Сливен ще вземат участие в проект „Нищо не остава скрито“ на СНЦ „Театър Цвете“

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 2 часа | 77

14 ученици от град Сливен ще вземат участие в проект „Нищо не остава скрито“ на СНЦ „Театър Цвете“.

14 ученици от град Сливен, заедно с още 7 други населени места, ще вземат участие в проект „Нищо не остава скрито“ на СНЦ „Театър Цвете“. Младежите са от различни сливенски училища, като те заедно ще оформят сливенската група, която ще вземе участие и в подготвяния лагер „Равни пред света“ в периода 31 октомври – 4 ноември. Впоследствие учениците ще представят премиера в град Сливен на създаденото форум-театрално представление по проекта.

Интересен факт е, че 7 от учениците, съставляващи сливенската група, и през 2023 година взеха участие в победен проект на „Театър Цвете“. По-късно през същата година те, както и с други свои приятели, създадоха първата в историята на град Сливен форум-театрална трупа „Свободни електрони“. За по-малко от година, „Свободни електрони“ създаде две самостоятелни представления, като на премиерите на постановките залите бяха препълнени.

Експертите на „Театър Цвете“ вече изпълняват предвидените дейности по проекта, като основни теми по време на неговата продължителност ще бъдат изконните човешки права и способите за противодействие и нетърпимост към домашното насилие и кибертормоза.

Проект "Нищо не остава скрито" с договор № 25-00-7/16.09.2024 е финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

Фейсбук страница на проекта: https://www.facebook.com/profile.php?id=61566404251734

Снимки

 
152.37 ms. / 1.2 MB