Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„НАРИСУВАЙ ПЕСЕН“

, Невелина Кикьова (X СОУ )

Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) | България | преди 14 часа | 111

Снимка 1

На 17 октомври 2024 г. в СУ "Йордан Йовков" се проведе поредното събитие по инициативата „Нарисувай песен“, организирана от Младежки дом - Сливен под ръководството на Борис Беленски. В него взеха участие учениците от 3.а и 3.б клас, които имаха възможността да съчетаят музиката и изобразителното изкуство по нов и интерактивен начин.

Учениците от 3.а клас рисуваха по вдъхновението, което им даде песента „Непознати улици“ на популярната група Мери бойс бенд. Те успяха да пресъздадат музикалните настроения и емоции чрез цветове и форми, които изобразиха върху хартията.

Учениците от 3.б клас, от своя страна, се вдъхновиха от песента „Цвете от луната“ на известната рок група БТР. Техните рисунки отразиха космическите и фантастични образи, които песента предизвика в тяхното въображение.

Събитието отново показа как чрез метода „Нарисувай песен“ се насърчава творческото мислене, развива се асоциативното възприятие и учениците се запознават с нови музикални стилове, докато се изразяват по визуално-интерактивен начин.

Снимки

 
1224.48 ms. / 1.2 MB