Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евродепутатите Андрей Ковачев и Александър Бернхубер бяха посрещнати в Община Сливен

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Общински съвет - Сливен | Сливен | преди 2 часа | 56

Еvrodeputaty

Българският евродепутат от групата на ЕНП Андрей Ковачев и колегата му – австриецът Александър Бернхубер, посетиха Община Сливен. Двамата се срещнаха с председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Стоян Марков и Камен Костов.

Андрей Ковачев и Александър Бернхубер се интересуваха от работата на местната власт по проектите с еврофинансиране и дейностите по опазване на околната среда. Обсъдиха се акценти от програмите за развитието на регионите и Плана за възстановяване и устойчивост. Стоян Марков запозна гостите с някои от проектите на Общината като Индустриалния парк, интегрирания проект за развитие на туризма на Сливен, по който се обновяват къщите музеи, въжената линия до Карандила и други.

Бяха обсъдени теми, свързани с климата и екологията, като заместник-кметът отбеляза, че политиката на Общината е насочена в опазването на околната среда. По тази линия автопаркът на градския транспорт е изцяло обновен с еко автобуси и тролейбуси. На срещата също бяха поставени и проблеми, които стоят пред местните власти, за които е нужно партньорство с Европейския съюз.

 
1988.78 ms. / 1.2 MB