Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Още довечера политическите лидери трябва да направят възможно съставянето на редовен кабинет

, Връзки с обществеността

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди 2 часа | 64

Стефан Радев: Още довечера политическите лидери трябва да направят възможно съставянето на редовен кабинет

Още тази вечер, след изборите, всички политически лидери трябвада спрат с чертаенето на червени линии и са длъжни да направят всичконеобходимо за съставянето на редовен кабинет. Това заяви кметът на СливенСтефан Радев след като упражни правото си на глас.  

„Гласувах за това да се върнем към политическата логика, да спрем с експериментите, които трета година не водят до нищо. Гласувах за това Българияда има редовно и стабилно правителство“, каза кметът и допълни, че страната ни трябва вече да се върне към стабилността, което зависи от лидерите на  политическите партии.

Той призова колебаещите се граждани да отидат до урните и да гласуват, въпреки умората от честите избори.  

„Ако си стоим в къщи и не гласуваме, не наказваме никого, освен себе си. Дори и само сто хиляди души да гласуват в цялата страна, пак ще има 240 депутати и парламент. Просто ще оставим избора в ръцете на купения и контролирания вот“, допълни Радев.  Той подчерта, че политическата криза у нас през последните години влияе върху всички хора, а на общините - особено силно, заради липсата на посока и предвидимост. Стефан Радев прогнозира, че страната ни ще започне да губи реално финансиране заради това.  

„Буквално ще започнем да губим реални пари. Времето на Плана за възстановяване и устойчивост почти изтича. Остана една година за строителство. Три години го мислим и го прекрояваме. Накрая не знам какво изобщо ще се усвои от този план. Новият програмен период започна пак само с приказки. Две години минаха и само в планиране и промени в насоките за работа. Това ще рефлектира в средствата, които инвестираме през следващите години. Липсата на посока и предвидимост ще се изразява в реални финансови загуби“, каза още кметът на Сливен. 

Снимки