Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евро 2020: Франция, Англия, Германия, Испания и основните претенденти

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 587

Топка

Европейското по футбол, което трябваше да се играе през 2020 г., но пандемията го спря, е готово да продължи една година по-късно от планираното.

Първенството стартира на 11 юни, когато Италия ще мери сили с Турция в Рим. Така ще стартира месецът на международния футбол от най-висока класа и ще започне онова, което всички очакват да бъде изключителен състезателен турнир.

Евро турнирът винаги е бил трудно съревнование за победа, но тази година изглежда особено сложно. Например шест от настоящите десет класирани по FIFA страни ще участват през лятото - а те дори не включват Германия, Холандия или подгласниците на Световната купа, Хърватия.

След това трябва да се има предвид, че Португалия, която спечели Евро 2016 във Франция пет години назад, са едва осмият фаворит на пазара за залагания, споделят от Betportal.bg.

Тогава фактор в Евро 2021 ще бъде първото Европейско , което ще притече в няколко държави, вместо всички мачове да се състоят в една страна домакин. Съществува и несигурността дали феновете ще могат да присъстват, така че е ясно, че този турнир ще е един от най-изненадващите, но оспорвани от десетилетия.

Могат ли "Трите лъва" да се бият за победа?

Англия е сред фаворитите и са в група, в която трябва да се чувстват уверени, че ще се класират, особено след като ще играят всичките си групови мачове на стадион "Уембли". Въпреки че, няма да е лесно за хората на Гарет Саутгейт, които ще започнат кампанията, заставайки си срещу Хърватия, отборът, който ги победи на полуфиналите на Световната купа през 2018 г.

След това ще застанат срещу Шотландия на Уембли. Англия завършва груповата фаза срещу Чехия, която ги победи с 2: 1 в Прага по време на евроквалификациите.

„Трите лъва“ бяха стимулирани като новоизгряващи играчи, които могат да попаднат в заглавията през лятото. Фил Фоден е отличен за Манчестър Сити и може да се превърне в един от най-добрите играчи в света. Може ли да има същото въздействие, което Пол Гаскойн оказа за Англия на Италия 90?

Джак Грилиш също е превъзходен за Астън Вила и е друг играч, който може да издигне турнира. С Хари Кейн, Маркус Рашфорд и Рахийм Стърлинг, всички в отбора, Англия със сигурност има една от най-вълнуващите атаки в световния футбол.

Ще дойде ли победителят от групата на смъртта?

Три от най-фантастичните нации, които могат да спечелят Евро 2021, Франция, Германия и Португалия, бяха събрани в група F. Четвъртият отбор, Унгария, трябва да е проклел късмета си, тъй като се видя, че се изправя срещу настоящите световни шампиони, настоящи Европейски шампиони и нация, която има завиден турнирен рекорд.

Авторитетният отбор на Франция за Европейското първенство по футбол през 2021-ва определено респектира както през 2018 г., когато спечели второто си световно първенство и имаше още две години, за да играе като отбор. Мъжете на Дидие Дешан резервираха мястото си на турнира това лято с относителна лекота, спечелвайки осем от десетте си квалификации, а в лицето на Килиан Мбапе те имат един от най-вълнуващите играчи в света в отбора си.

Германия имаше разочароващо световно първенство преди две години, като се срина в груповите фази след поражения от Мексико и Южна Корея. Отборът на Йоахим Лоу се класира за първенството, като спечели пред Холандия, но в последната си среща те получиха унизително поражение от Испания с 6: 0 в Лигата на нациите и отпаднаха от първите десет класирани отбора на FIFA. Едно нещо, което научихме през годините, обаче е никога да не отписваме германците.

Други отбори, за които да внимавате

Белгия, победени полуфиналисти от Мондиал 2018, в момента са третият фаворит за Евро 2021.

Испания също ще бъде фаворит, за да се класира от своята група през лятото. Италия се радваше на перфектен рекорд в квалификацията с десет победи от десет.

Холандия в момента е четвъртият фаворит за шампион на Европа.