Сливен. Новини от източника. Последни новини

Най-важните първи стъпки при създаване на успешен онлайн магазин

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 516

Изработка на онлайн магазин

Онлайн търговията днес представлява изключително удобен бизнес, с който се достига до множество потребители. Независимо дали притежавате физически магазин и желаете да се разширите онлайн, или стартирате с изцяло нова изработка на онлайн магазин, от важно значение е да сте запознати с трите най-важни първи стъпки, за да си гарантирате минимум рискове, за да постигнете много, при това – с ниски разходи.

За желаещите да изградят магазин в интернет има благоприятни фактори. Първо, клиентите на 21-ви все са по-склонни да пазаруват онлайн, тъй като си спестяват време и енергия за обикаляне на магазини навън. В забързаното ежедневие, в което всяка секунда означава пари, онлайн магазините са повече от добре посрещнати. Ако притежавате онлайн магазин, то тогава в очите на потребителите ще имате по-добро име. И второ, изработката на онлайн магазин е станала все по-лесна благодарение на CMS като WordPress&WooCommerce, OpenCart, Magento и други.

Кои са първите, основополагащи стъпки за изработка на модерен сайт за онлайн търговия?

1. Изберете правилния за вашите цели CMS за онлайн магазин.

Сред многото опции пред вас е добре да изберете надежден CMS за онлайн магазин. Прочитайте отзиви, не опитвайте само един – можете да експериментирате и да сравнявате, за да се спрете на най-подходящия за вашия бизнес.

За да си помогнете, задайте си следните въпроси:

- лесно ли е избирането на тема или шаблон;

- предлагат ли се възможности за персонализации;

- можете ли лесно да добавяте продукти и да ги категоризирате;

- има ли възможност да редактирате навигацията, да включвате подменюта, нови страници и подстраници.

2. Вземете надежден домейн за вашия онлайн магазин.

Доброто име на домейн е основа към стартирането на успешна онлайн търговия, внушаването на доверие у клиентите и утвърждаването на вашата марка. Домейнът в интернет е като табелата на магазина, само че в интернет пространството. Мислете за името на вашия домейн като за табелата, която виси над магазина ви отвън – тя говори за фирмата ви.

След като регистрирате името на вашия домейн за една година, добре е да си зададете напомняне в календара, за да не изпуснете срока за подновяване.

1. Избор на правилните шаблони.

Шаблоните, наричани също теми, правят вашия сайт да изглежда привлекателен за клиентите. Изборът на тема не е труден, тъй като следва да сте наясно какво е подходящо за конкретния ви бизнес, но е добре да имате предвид и следните съображения:

 Какви функции искате да има?

Някои шаблони идват с повече функции, отколкото други. Помислете от какви функции се нуждае именно вашият магазин, след което си направете списък.

 Какъв да бъде стилът на начална страница?

Стилът на вашата начална страница трябва да бъде такъв, че клиентите веднага да разбират какъв е бизнесът ви. Дали ще бъде с просто изображение, слайдшоу или видеоклип, това зависи от вашата стратегия на привличане.

 По какъв начин искате клиентите ви да навигират из онлайн магазина?

Плавната лента за навигация е неразделна част от всеки онлайн магазин. Не забравяйте, че днешните потребители бързо се отегчават.

Това е една малка част от основната етапи, за да се изработи точния онлайн магазин. Изборът на платформа за Вашия онлайн магазин е важен, защото ако вашия бизнес се развие, то вероятно рано или късно ще ви се наложи да предприемете миграция на друга платформа.

Но освен правилната платформа, е нужно да изберете и правилната IT компания с богат eCommerce опит във вашия бранш и с капацитет за поддръжка.