Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздравление на председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев по случай 24 май

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Общински съвет - Сливен | Сливен | преди около 1 година | 244

24 may

Скъпи съграждани,

Днес посрещаме с гордост и самочувствие един от най-българските и светли празници, посветен на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Използвам приятния повод да поздравя всички учители и съвременни будители, които градят устоите на писмеността, просветата и знанието. Отдадени и призвани с огромна отговорност и роля при формирането на младите хора.

В днешното, изпълнено с превратности и предизвикателства време, нека съумеем да бъдем единни, нека покажем, че сме достойни потомци на велики българи, които и за миг не изгубиха вярата си в силата на националния дух. Техните дела дадоха много на света, оставиха отпечатък в историята и са пътеводна светлина по пътя на нашите съвременни просветители.

Бъдете здрави, продължавайте да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност! Радвайте се на много творчески успехи, дерзайте и бъдете все такъв пример за будителство в съвременното ни общество!

Честит празник!

Димитър Митев

Председател на Общински съвет-Сливен