Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен ремонтира детската градина в село Блатец

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди около 1 година | 276

Remont

Още една детска градина на територията на община Сливен ще радва с нов облик малките си обитатели. Приключи ремонтът на детската градина в сливенското село Блатец. За това съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Дейностите включват ремонт на помещенията на първия етаж на сградата – спалня, занималня, съблекалня, здравен кабинет, стаята за персонала, умивалня, тоалетна и склад. На първия етаж са подменени също външните, вътрешните дограми и настилките в помещенията. Подменена е водопроводната инсталация. Направени са шпакловки и боядисване. Ремонтирана е електро инсталацията и са поставени нови осветителни тела. Изцяло възобновена е неработещата канализация. Разрушената тротоарна настилка в района на детската градина също е възстановена.

„Радвам се, че продължаваме с планираните ремонтни дейности в детските градини и все повече от тях придобиват нова визия и предлагат значително по-голям комфорт на децата. С ремонта тук успяхме и да приспособим някои от помещенията и да ги подготвим за целодневен режим“, коментира кметът Стефан Радев.

Към момента детската градина в Блатец работи при полудневна организация. През есента се очаква да премине на целодневен режим. 22 деца, разпределени в една смесена група, посещават забавачницата. От 1 септември се очаква броят им да нарасне на 30.

Дейностите в договора за строителство са изпълнени и в посочените срокове. Те възлизат на стойност близо 60 хил. лв. Фирмата-изпълнител е „Теовес - С2006” ЕООД, гр. Сливен.

Снимки