Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи кампанията на Сливенска митрополия за подпомагане на първокласници от социално-слаби семейства

, Канцелария (Сливенска Митрополия)

Излъчване: Митрополия Сливен | България | преди около 1 седмица | 1379

Приключи кампанията на Сливенска митрополия за подпомагане на първокласници от социално-слаби семейства

С благословението на Сливенския митрополит Арсений Културно-просветният отдел към Сливенска митрополия проведе кампания за подпомагане на първокласници от социално-слаби семейства. Съвместно с Регионалното управление на образованието в Сливен (РУО-Сливен) и на директорите на учебните заведения, митрополит Арсений подари на 93 деца ученически раници и всички необходими пособия за един първокласник.

Кампанията продължи три дни и с нея се поставя началото на едно добро сътрудничество между Сливенската митрополия и образователните институции в епархията.

В кампанията активно се включиха свещеници, сътрудници на митрополията, доброволци и учители. Сред доброволците имаше и деца, които активно помагат в енорийските дейности на своите храмове. Организирани от Димитър и Елена Златеви и Габриела Атанасова, те подредиха раниците с ученическите пособия.

В първия ден от кампанията митрополит Арсений поздрави учениците за началото на учебната година, част от първокласниците с класните ръководители получиха лично от владиката раниците със стартовия комплект пособия. Към комплекта за първи клас митрополитът подари на всяко дете детско Евангелие и учебник по Религия за първи клас.

През последните два дни от кампанията раниците с ученически пособия бяха разнесени по училищата от иконом Йоан Петров – епархийски духовен надзорник, г-н Иван Млечков – секретар, и г-жа Ани Вълева – сътрудник на Сливенска митрополия.

Положителното отношение на учителите, родителите и децата, с което сътрудниците на Сливенска митрополия бяха посрещнати в училищата в тази кампания, показва, че Църквата има и ще има своето място и занапред в грижата за най-малките, в примера на взаимната помощ и любов към другия.

Снимки